31 Temmuz 2012 Salı

Zıpkın gibi bir topluluk: Ferdi Özbeğen Orkestrası



Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2012
Hariciyeci olmak isterken, tesadüEer sonucu müzisyen olan Ferdi Özbeğen; her tarz müziğin tam karakterini vermek için çaba harcıyor.

 Gayet iyi anlaşan Özbeğen Orkestrası elemanları üstteki fotoğrafta toplu halde görülüyor: Soldan sağa, Aydemir Mete (bas), Okay Temiz (bateri), Esin Engin (solist), Mustafa Özkent (elektro gitar). Emin Aydın (saksafon), önde Ferdi Özbeğen...
Burt Lancester gibi sert, C yakışıklı...

Bugün sizlere sizlere yaz mevsimini büyük bir eğlence havası içinde geçiren genç müzik topluluklarından Ferdi Özbeğen Orkestrası'nı tanıtacağız.
Özbeğen Topluluğu şu altı arkadaştan kuruludur:
Esin Engin, (solist) 1945 doğumlu olan Esin çok küçük yaşta müziğe başlamış, merakını Amerika'da ilerletmek imkanını bulmuş bir sanatçı, ideali senfoni orkestrası şefliği olan Engin, Türkiye'den Erol Büyükburç, dışarıdan ise Tony Bennet hayranı.
Emin Aydın, topluluğun saksafoncusu... 1941 Zonguldak doğumlu. Müziğe İsveç'te başlayan Aydın'in takdir ettiği müzisyenler Başar Tamer ve Frank Sinatra.
Mustafa Özkent, orkestranın aranjmanlarını yapan elektro gitar... Özkent müziği, tahsilini yaptığı arkeolojiye tercih eden bir eleman. Gaziantep doğumlu olan Mustafa, Özdemir Erdoğan ve Julie London'u severek dinliyor.


Grupta kontrbası, dünyaca meşhur «Gazino di Liban»da iki yıl başarıyla çalışmış ve bu arada dünyanın sayılı vedetleriyle arkadaş olmuş olan Aydemir Mete çalıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Mete, dışarıdan Sammy Davis Jr.'ı içeriden ise Süavi Akkanat'ı beğeniyor.
1939 doğumlu olup, Türkiye'nin sayılı caz hastalarından olan Okay Temiz, orkestranın bateristi... Beğendiği şarkıcı Ayla Dikmen olan Okay, müziğe 1955'te konservatuvarda başlamış.
Hayatta her ne işte olursa olsun o işin en iyisini yapmayı gaye edindiği için yukarıdaki elemanları orkestrasına aldığını söyleyen Ferdi Özbeğen, hariciyeci olmak isterken tesadüfler neticesi kendisini müzikte bulmuş. Devamlı gülen yüzü ve efendi halleriyle hemen sempati kazanan bir genç, Ferdi...
Swingin tam olmasına gayret eden, her tarz müziğin tam karakterini vermeye çalışan ve plak taklitçiliğinin tamamen aleyhinde olan Ferdi Özbeğen, orkestralarımızda bir tembellik olduğu kanısında, icracı kadar yaratıcı müzisyene ihtiyaç duyulan piyasayı ikiye ayırıyor. Yaşlı neslin müziğini icra edenler ve yeni tip müziği yapmaya çalışanlar. Bunların arasında da yeni ile eskiyi bir arada götürebilenlerin parmakla sayılabilecek derecede az olduğunu söylüyor.


(23 Temmuz 1966)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder