21 Eylül 2012 Cuma

Erol Büyükburç'u yaratan güzel

1960'ların ünlü şarkıcısı Erol Büyükburç'un başarısında, Türkiye Güzeli olmayı kıl payı kaçıran ablası Sabiha'nın büyük payı var.
1960'lı yıllarda şarkılarıyla kitleleri peşinden sürükleyen Erol Büyükburç'un yaşamından küçük bir öykü...
Bağdat Demiryolları Başveznedarı olan Büyükburç'un babası saz, annesi Cemile Hanım ise ut ve keman çalardı.Ancak küçük Erol'un ilk müzik öğretmeni ablası Sabiha olmuştu. Piyano da çalan Sabiha, Fransız Lisesi'nde okurken


1952 Türkiye Güzellik Yarışması'na katılan genç kızlar toplu halde. Sabiha
öğrendiği Fransızca şarkıları mırıldanırken, Erol da kendisine eşlik etmeye
çalışırdı. Abla Sabiha, kardeşi Erol'un iyi bir müzikal altyapı edinmesinde büyük rol oynadı. Şöhretin zirvesine giden yolda, ilk rehberliğini üstlendi.
Ancak Sabiha Büyükburç, sadece müziğe yetenekli bir öğrenci değil, aynı zamanda güzelliği dillere destan bir genç kızdı.


1952 yılında Türkiye Güzellik Yarışması'na katıldı.
Yarışmanın favorisiydi. Ancak son geçiş sırasında, kendisine uygun daha iyi bir mayo bulamayınca, ikincilikte kaldı. Birinciliği kazanan Günseli Başar ise sonrasında Avrupa Güzeli de seçildi.

Erol Büyükburç'u yaratan güzel Sabiha, subay Behçet Karlıdağ ile evlenip, şöhretin uzağında sakin bir yaşam sürdü. Bu küçük arşiv dağarcığına taşınana dek de, onun yaşam öyküsünden çok fazla kimsenin haberi olmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder