3 Temmuz 2011 Pazar

Faruk Akel ve Oğuz Show Orkestrası


Faruk Akel, Oğuz’la yıllar yılı birlikte çalışmış. Arkadaşlıklarına yıllardan beri de en ufak bir gölge düşmemiş. Bir gün Faruk Akel, Oğuz’un adını orkestranın başına koymak istemiş ve yeni grubun adı böylece «Faruk Akel ve Oğuz» olmuş. 

Oğuz bugün sahnede hem enstrüman çalıyor, hem de, orkestranın bütün aranjmanlarını yapıyor. Faruk Akel ve Oğuz’un birçok besteleri de var, ama söz yazmadıkları için sahnede enstrümantal olarak çalabiliyorlar.



Hepsi ayrı, ayrı birer kıymet olan elemanlardan kurulu orkestra, son aylarda Başar Tamer’in yanına bir solist daha aldı. Yeni şarkıcı radyodan adım sık sık duyduğumuz Suna Artun Poyraz. Eski Türk müziği şarkıcılarından Akile Artun’un kızı olan Suna, geçen yıl radyodan Altan Poyraz’la evlenmişti. Altan, genç eşinin çalışmasına uzun zaman izin vermedi. Ama Suna ne yaptı, yaptı Altan Poyraz’ı ikna edip sahneye çıkıverdi. Radyo emisyonlarının ve gece kulüplerinin yanı sıra doldurduğu plakla da (Ben Senin Kuklan Değilim) ilgi çekti.
Faruk Akel ve Oğuz müzik türlerinden en çok cazı seviyorlar. Her ikisinin de ideali, iyi bir caz orkestrası kurmak. Ama bugünkü durumda buna pek imkan yok. Oğuz, Türkçe sözlü şarkıları tesvip ediyor, fakat, çoğunu beğenmiyor. Faruk Akel de onunla aynı fikirde.
«Faruk Akel ve Oğuz Show Orkestrası» nedense alaturka gazinolarda çalışmayı tercih ediyor. Fakat bu tip gazinolarda istedikleri müziği (cazı) yapamadıkları için de üzülüyorlar. Son günlerde repertuarlarında günün moda melodilerinden tutun da, foik şarkıları, caz parçalarına kadar her türlü müzik var.

Orkestraya Yugoslavya’dan bir teklif gelmiş. Bu teklifi kabul ederlerse önümüzdeki aylarda Yugoslavya’nın ünlü bir kulübünde show’a çıkacaklar. İki saatlik programın bir saatinde pop müzik yapacaklar, bir saatinde de arzu ettikleri «caz» a kavuşacaklar.

1 yorum:

  1. Babam Faruk Akel adına çok güzel bir anlatımdı, teşekkürler...

    YanıtlaSil